Lajitekniikat- ja taidot

Jääkiekon lajitekniikat jaetaan luisteluun, kiekonhallintaan, syöttämiseen - vastaanottoon sekä laukomiseen. Lajikohtaisella taidolla käsitetään lajin tekniikan tarkoituksenmukaisen hyödyntämisen eri tilanteiden mukaan, tekniikassa ilmenevien virheiden korjauskyvyn ja uusien tekniikoiden nopean oppimiskyvyn (esim luistelun yhdistäminen kiekonkäsittelyyn, harhautukseen, syöttämiseen ja laukomiseen pelin eri tilanteiden vaatimalla tavalla.)

Harjoitteet ovat koottu harjoitepankissa olevista harjoitteista valmiiksi harjoitelistoiksi lajitekniikoiden ja -taitojen mukaan. Voit käyttää sivustoilla valmiina olevia listoja tai tehdä jo olemassa olevien listojen kautta omia harjoitelistoja tarpeittesi mukaan. Harjoitepankkia ja -listoja täydennetään sitä mukaan kun uusia harjoitteita saadaan tehtyä.

Harjoitteiden suoritusnopeus on kuvattu pääasiassa rauhallisella temmolla tehden, jotta liikkeiden hahmottaminen olisi helpompaa. Harjoittelussa tulee kuitenkin huomioida tarvittava tempovaihtelu eri fyysisten ja taidollisten osatekijöiden kehittämiseksi.